COUNTRY HOTEL VELANI

Τρόφιμα & Ποτά , Φάρμες με ζώα, Πολυλειτουργικά αγροκτήματα
Βελάνη 46, Αβδού Πεδιάδος, Κρήτη 700 05Προϊόντα:
Αγριογούρουνα
Αυγά 
Ελαιόλαδο
Λαχανικά
Μαρμελάδες
Φρούτα


Βιολογικά προϊόντα

Τουαλέτες για το κοινό

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ

Γευστική δοκιμή

Χώρος εστίασης

Λιανική πώληση


Περιγραφή

Το Βελάνι είναι μία οικογενειακή επιχείρηση της Sabine και του Μανώλη που μαζί με τις κόρες τους Μαρία 10 και Έλενα 7 και τους 7 εργαζόμενους προσπαθούν όλοι μαζί να παρέχουν μια ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα στους επισκέπτες.
Ο ξενώνας Βελάνι είναι κτισμένος σε πανοραμική θέση στην βόρεια πλευρά της οροσειράς Δίκτη σε υψόμετρο 365 μέτρων με θέα στην κοιλάδα της Λαγκάδας και της τεχνητής λίμνης του ποταμού Αποσελέμη. Είναι περιτριγυρισμένος από αιωνόβιες βελανιδιές.
Ένα ησυχαστήριο μόλις 35 λεπτά από το Ηράκλειο και με θέση στο κέντρο της Κρήτης σου δίνει τη δυνατότητα να δεις ένα μεγάλο μέρος της Κρήτης σχετικά εύκολα.
Οι δραστηριότητες (ιππασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς, πεζοπορία, μαθήματα μαγειρικής) αποτελούν σημαντικό λόγο παραμονής στο ξενώνα.
Σημαντικότατος λόγoς παραμονής με πάρα πολλούς επαναλαμβανόμενους πελάτες αποτελεί η Κρητική κουζίνα που κατέχει κυρίαρχη θέση στο εστιατόριο του ξενώνα, με τα περισσότερα προϊόντα να παράγονται σε επισκέψιμους χώρους εντός του ξενώνα.

Βραβεία

Για την περίοδο 2016 -2017 μετά από αξιολογήσεις επισκεπτών και λεπτομερή βαθμολόγηση μας για διάφορες παραμέτρους των διακοπών τους λάβαμε την πρώτη θέση μεταξύ 140 προορισμών παγκοσμίως από το Γερμανικό Γραφείο Pferd & Reiter.

Αξιολογήσεις

Βίντεο

Χάρτης [Οδηγίες]

Τιμή ξενάγησης και γευστικής δοκιμής

25€/άτομο

Ημέρες και ώρες επίσκεψης

Κατόπιν συνεννόησης

Γλώσσες ξενάγησης

Ελληνικά, Αγγλικά, Ολλανδικά

Υποδομή διανυκτέρευσης

Ναι
32 άτομα

Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ξενάγηση

20 άτομα

Δραστηριότητες


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Το Country Hotel Velani οργανώνει μαθήματα ελληνικής κουζίνας για μικρές ομάδες που τους επιτρέπει να απολαύσουν από την ιδιωτική παραγωγή μας, φρέσκα προϊόντα, δημιουργώντας μερικά θαυμάσια πιάτα...

Περισσότερα...

Το Country Hotel Velani οργανώνει μαθήματα ελληνικής κουζίνας για μικρές ομάδες που τους επιτρέπει να απολαύσουν από την ιδιωτική παραγωγή μας, φρέσκα προϊόντα, δημιουργώντας μερικά θαυμάσια πιάτα. Τα μαθήματα δίνονται στην εξωτερική κουζίνα μας και μόνο σε μικρές ομάδες. Ξεκινάμε με μια περιήγηση με τα πόδια στον κήπο μας, για τη συλλογή των λαχανικών, των βοτάνων και φρούτων που απαιτούνται για την παρασκευή του πιάτου ημέρας, θα λάβετε τις εξηγήσεις και τις οδηγίες από τον σεφ μας Μανώλη, και στη συνέχεια, θα προσπαθήσουμε όλοι για να δημιουργήσουμε το δικό μας φαγητό. Ο Μανώλης θα είναι εκεί για βοήθεια και για να απαντάει στις ερωτήσεις σας. Μετά το μάθημα θα απολαύσουμε αυτό που θα έχουμε ετοιμάσει - πάντα ένα διασκεδαστικό μέρος των μαθημάτων! Πιάτα που μπορούν να παρασκευασθούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων είναι ο μουσακάς, τα γεμιστά , τα σουτζουκάκια (κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα), ή τζατζίκι καθώς επίσης είναι δυνατόν να ετοιμάσουμε και πιάτα που θα επιθυμούσατε.

Λιγότερα...
Τιμή:

Κατόπιν συνεννόησης


Περίοδος:

Κατόπιν συνεννόησης


Συμμετοχή:

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 2 άτομα


ΙΠΠΑΣΙΑ

Ιππασία σε δικό μας οργανωμένο χώρο υψηλών προδιαγραφών με οργανωμένα προγράμματα κυρίως για γνώστες του σπορ αλλά και για αρχάριους...

Περισσότερα...

Ιππασία σε δικό μας οργανωμένο χώρο υψηλών προδιαγραφών με οργανωμένα προγράμματα κυρίως για γνώστες του σπορ αλλά και για αρχάριους. Ο ξενώνας διαθέτει πλήρως οργανωμένο ιππικό κέντρο με 18 άλογα . Διοργανώνονται εβδομαδιαίες εκδρομές 200 χιλιομέτρων για έμπειρους αναβάτες στην οποία διασχίζουμε την οροσειρά Δίκτη με διαμονή σε μικρά καταλύματα. Υπάρχουν εβδομαδιαία προγράμματα με διαμονή στον ξενώνα με καθημερινές βόλτες στην περιοχή, όπως και εβδομαδιαία προγράμματα εκμάθησης ιππασίας για αρχάριους.

Λιγότερα...
Τιμή:

Κατόπιν συνεννόησης


Περίοδος:

Κατόπιν συνεννόησης


Συμμετοχή:

Εκτός από την εβδομαδιαία εκδρομή στην οροσειρά Δίκτη (4 άτομα τουλάχιστον) δεν υπάρχει ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων στα άλλα προγράμματα.


ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ

Ακριβώς πάνω από το ξενοδοχείο υπάρχει χώρος απογείωσης και από κάτω χώρος προσγείωσης στην κοιλάδα...

Περισσότερα...

Ακριβώς πάνω από το ξενοδοχείο υπάρχει χώρος απογείωσης και από κάτω χώρος προσγείωσης στην κοιλάδα. Και οι δύο περιοχές είναι δημόσιες και παρέχονται δωρεάν προς χρήση του κοινού και είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο.

Λιγότερα...
Τιμή:

Σε περίπτωση που ο επισκέπτης δεν γνωρίζει αλλά θέλει να πετάξει μαζί με τον εκπαιδευτή το κόστος ξεκινάει στα 70€/άτομο η μισή ώρα και φτάνει στα 150€/άτομο για χρονικό διάστημα 2 ωρών.


Περίοδος:

Κατόπιν συνεννόησης


Συμμετοχή:

Κατόπιν συνεννόησης


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ

Η Κρήτη είναι ένα ενδιαφέρον μέρος για παρατήρηση πουλιών...

Περισσότερα...

Η Κρήτη είναι ένα ενδιαφέρον μέρος για παρατήρηση πουλιών. Όχι μόνο λόγω των αρπακτικών πουλιών, όρνεων και μια σειρά από διάφορα είδη γυπών, αλλά και ως ένα σημαντικό προορισμό για πολλά αποδημητικά πουλιά που η Κρήτη βρίσκεται στον δρόμο τους. Το ξενοδοχείο προσφέρει μια απίστευτη θέα πάνω από τη λίμνη Αποσελέμη και την κοιλάδα του Λαγκαδά. Η κοιλάδα διατρέχεται από τον ποταμό Αποσελέμη που εκβάλει σε μια τεράστια τεχνητή λίμνη. Τα πουλιά που επισκέπτονται το ξενοδοχείο μας είναι ο τσαλαπετεινός, οι σουσουράδες, οι φάσες, τα κοράκια, τα χελιδόνια και πολλά άλλα. Ακριβώς πίσω από το ξενοδοχείο θα βρείτε το Natura 2000, μια προστατευόμενη περιοχή για τα πουλιά και την άγρια ζωή. Αν περπατήσετε εδώ στο ηλιοβασίλεμα μπορείτε να εντοπίσετε πολλές διαφορετικές κουκουβάγιες. Είναι εκπληκτικό το πώς μπορούν να πετούν αθόρυβα, με ένα τέτοιο μεγάλο σώμα, και με το σούρουπο αρχίζει να κάνει την τυπική της κραυγή που αντηχεί σε όλη την κοιλάδα. Το Country Hotel διοργανώνει ημερήσιες εκδρομές για παρατήρηση πουλιών με το Έλληνα οδηγό μας, τον Χάρη που ξέρει το νησί καθώς και που να βρει τα διάφορα πουλιά στις διάφορες εποχές. Ταξιδεύοντας με ένα τοπικό οδηγό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε περισσότερα καθώς σας δίνει μια εισαγωγή στην τέχνη της παρατήρησης των πουλιών.

Λιγότερα...
Τιμή:

Κατόπιν συνεννόησης


Περίοδος:

Κατόπιν συνεννόησης


Συμμετοχή:

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 2 άτομα


ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Από το Country Hotel Velani μπορεί κανείς να περπατήσει ή να πάει βόλτα με το ποδήλατο μέσα στην φύση της Κρήτης...

Περισσότερα...

Από το Country Hotel Velani μπορεί κανείς να περπατήσει ή να πάει βόλτα με το ποδήλατο μέσα στην φύση της Κρήτης. Ο ξενώνας μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για πολλές περιπατητικές διαδρομές.

Λιγότερα...
Τιμή:

Κατόπιν συνεννόησης


Περίοδος:

Κατόπιν συνεννόησης


Συμμετοχή:

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 2 άτομα