ΑΝΩΣΚΕΛΗ

Τρόφιμα & Ποτά
Πλατανιάς, Χάνια, Κρήτη 730 02Προϊόντα:
Αλκοολούχα ποτά
Ελαιόλαδο
Κρασί
Τσικουδιά


Βιολογικά προϊόντα

Τουαλέτες για το κοινό

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ

Γευστική δοκιμή

Χώρος εστίασης

Λιανική πώληση


Περιγραφή

Η ΑΝΩΣΚΕΛΗ A.B.E.E. ιδρύθηκε το 1983 από την οικογένεια Μαμιδάκη και πήρε το όνομά της από την γενέτειρά της, την Ανώσκελη, ένα μικρό χωριό κοντά στα Χανιά της Κρήτης. Το χωριό σήμερα φιλοξενεί τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης μιας υπερσύγχρονης μονάδας ελαιολάδου και ενός "boutique" οινοποιείου καθώς και ιδιωτικών ελαιώνων 122.333 m² με 2.888 ελαιόδεντρα και 17.000 m² αμπελώνων.
Η εταιρεία διαθέτει πιστοποιητικά ISO 9001 και ISO 22000 και λειτουργεί με αυστηρά πρότυπα της ΕΕ και της Ελλάδας.
Το εργοστάσιο ελαιολάδου εκτείνεται σε μια έκταση 400 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων μηχανημάτων, μιας πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμής εμφιάλωσης, μιας μονάδας τυποποίησης και μιας αποθήκης με δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα συνολικής χωρητικότητας αποθήκευσης 1000 τόνων.
Το οινοποιείο στεγάζεται σε μια περιοχή 600 m² που περιλαμβάνει σύγχρονη μονάδα τυποποίησης και γραμμή εμφιάλωσης, καθώς και ένα κελάρι χωρητικότητας 35.000 λίτρα και 30 γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Παραδοσιακά, η Ανωσκέλη Α.Β.Ε.Ε. παράγει προϊόντα, με το εμπορικό σήμα "ΑΝΩΣΚΕΛΗ", εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που προέρχεται από ελιές ψυχρής πίεσης της ποικιλίας "Κορωνέικη". Τα προϊόντα φέρουν ένδειξη προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ Κολυμβαρίου) και έχουν αποσπάσει πολλές διεθνής διακρίσεις.
Από το 2011 η "ΑΝΩΣΚΕΛΗ", παράγει και εμπορεύεται κρασιά υψηλής ποιότητας με την επωνυμία «ANΩ ΠΛΑΓΙΑ» (ξηρό λευκό, ξηρό κόκκινο και ξηρό ρόζ) από τις ελληνικές ποικιλίες (Βιδιανό, Βιλάνα & Ασύρτικο) και τις Γαλλικές ποικιλίες (Syrah, Grenanche Rouge & Cabernet Sauvignon ). Η Εταιρεία πειραματίζεται συνεχώς με νέες γεύσεις σε μια προσπάθεια να αναδείξει τις πολυάριθμες δυνατότητες που προσφέρει το κρητικό έδαφος στην Ανώσκελη και τις γύρω περιοχές.
Η "ΑΝΩΣΚΕΛΗ", ξεκίνησε πρόσφατα μια περιορισμένη έκδοση του κόκκινου κρασιού που φέρει την ονομασία "ANΩΦΕΡΕΙΑ" καθώς και μια premium τσικουδιά (ρακή) με την επωνυμία "ANΩ KATΩ".
Οι εγκαταστάσεις της Εταιρείας είναι ανοικτές για το κοινό όλο το χρόνο και προσφέρουν πλήρεις ξεναγήσεις από εξειδικευμένο προσωπικό που σκοπό έχει να προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία στην παραγωγή ελαιολάδου και στην οινοποίηση. Η μοντέρνα αίθουσα εκδηλώσεων προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα προϊόντα μας ενώ ταυτόχρονα μπορεί να φιλοξενήσει καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Δεδομένου ότι o πληθυσμός του χωριού Ανωσκέλη μειωνόταν λόγω της συνεχούς μετακίνησης των κατοίκων σε πιο αστικές περιοχές, ήταν φιλοδοξία της οικογένειας να δημιουργήσει ένα χώρο που θα μπορούσε να προσελκύσει και να καλωσορίσει επισκέπτες. Ως εκ τούτου, η αίθουσα γευσιγνωσίας κατασκευάστηκε για να καλωσορίζει τους επισκέπτες που επιθυμούν να δοκιμάσουν τα προϊόντα της εταιρείας και να εξοικειωθούν με τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου και κρασιού. Η αίθουσα γευσιγνωσίας πήρε το όνομά της από τη μητέρα της οικογένειας, Ειρήνη, για να τιμήσει την αγάπη και τις ισχυρές αξίες που έδωσε στα παιδιά της. Εκθέσεις τέχνης και φωτογραφίας καθώς και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις φιλοξενούνται περιστασιακά, φέρνοντας έτσι τη ζωή στο χωριό.
Κάτι περισσότερο από ένα Tour ... είναι Tasting Tour!
Μετά από μια ξεχωριστή ξενάγηση, στη μοντέρνα αίθουσα γευσιγνωσίας ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το έξτρα παρθένο βιολογικής καλλιέργειας ελαιόλαδο, 5 διαφορετικά κρασιά και τσικουδιά (ρακή) συνοδευόμενα από κρητικά σνακ.

Βραβεία

Αξιολογήσεις

Χάρτης [Οδηγίες]

Τιμή ξενάγησης και γευστικής δοκιμής

7€/άτομο
Περιλαμβάνει γευστική δόκιμη εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και πέντε κρασιών. Η γευστική δοκιμή ελαιολάδου συνοδεύεται από πιάτο φρέσκου ψωμιού με ελαιόλαδο ρίγανη-λεμόνι-αλάτι και των κρασιών με πιάτο με κρητικές γεύσεις (δύο τοπικές ποικιλίες τυριών, ντομάτα, αγγούρι, ελιές, καπνιστό ζαμπόν).

Ημέρες και ώρες επίσκεψης

• Μέσα Μαρτίου με μέσα Οκτωβρίου
  Δευτέρα ΜΕ Σάββατο: 10:00 με 18:00
• Κατά το υπόλοιπο του χρόνου: Κατόπιν συνεννόησης

Γλώσσες ξενάγησης

Ελληνικά, Αγγλικά

Υποδομή διανυκτέρευσης

Όχι

Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ξενάγηση

100 άτομα